Риболов в Разградска област

 

 
Рейтинг: 3.00
(326)
Начало
Карти на водоеми
Водоеми
10 съвета за риболов през лятото
Риболов на леко
Електронна примамка за сладководни и морски риби
Морски риби
Сладководни риби
.:ιlιlιlιlПолезни-съветиιlιlιlιlι:.

БЛОГ АРХИВ
«« декември 2019 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


.:ιlιlιlιlι Видео ιlιlιlιlι:. Анкети .:ιlιlιlιlι Форум ιlιlιlιlι:. .:ιlιlιlιlι Вицове ιlιlιlιlι:. .:ιlιlιlιlιВъдица и апаратιlιlιlιlι:.

Начало 23:41
« Обратно
4 съвета за есенен риболов
4 съвета за есенен риболов

През есента има период, през който жабите се отправят към "зимните си квартири". Обикновено те отиват да зимуват на места без течение или със слабо течение, със стъпаловидно глинесто дъно. Ако са ви известни такива места във водоема, си заслужава от време на време да ги проверявате с помощта на джигови примамки. Щуката не остава безразлична към преселението на земноводните и ги дебне някъде наблизо. Ако отгатнете мястото и времето, риболовът може да бъде доста успешен.
В чистата есенна вода, в недълбоки участъци, до 2,5-3 м, плетеното влакно, което изглежда като права, непрозрачна линия, опъната от примамките, може да държи нащрек рибата, особено големите хищници във водоеми, които са под голямо риболовно натоварване. Съществен помощ за маскировката на плетения шнур може да изиграе парче монофилно влакно с диаметър 0,3-0,35 мм и дължина не повече от 3 м, с което съединяват примамката и "плетенката".
Колкото е по-студена водата, толкова по-пасивни са хищниците. Опитът да ги "размърдате" с активно подаване на примамка може да даде обратен ефект: слабото кълване може съвсем да се прекрати. В такава ситуация по-резултатно се оказва забавеното водене на примамката с периодичното й влачене по дъното само с движение на пръта, а не с намотаване на влакното с макарата.
При есенен риболов с лодка, когато движенията на рибаря са ограничени, а температурата на въздуха е значително по-ниска от лятната, ако сте с традиционните гумени ботуши, краката ви бързо ще измръзнат. Оставете гумените ботуши у дома и се обуйте с топли непромокаеми обувки, предназначени за зимен риболов. Хигроскопичните стелки ще ви накарат да се чувствате доста комфортно през целия риболовен ден, а свалени от краката те бързо съхнат на въздуха в купето на колата.
21 Октомври 09, 23:41    Коментари (37198)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0784